FujiFilm Hands-on Day 

20 september 2021

Headquarter FujiFilm Almelo 

Over het event

Op 2 september introduceerde FujiFilm de nieuwe GFX50S II. Wij willen jou de kans geven om als een van de eerste in Nederland deze nieuwe camera vast te houden en te testen. In samenwerking met FujiFilm Nederland organiseren we daarom een exclusieve hands-on day. Tijdens deze dag kom je alles te weten over de nieuwste midden formaat camera dankzij Fujifilm ambassadeur Ferry Knijn. Ferry heeft de afgelopen maanden met deze camera in het diepste geheim gewerkt.

Meer van Full frame tekst.
Fujifilm GFX50S II
Fujifilm GFX50S II
Fujifilm GFX50S II

FujiFilm GFX50S II

Fujifilm heeft zich weer bewezen in het middenformaat! De middenformaat beeldsensor van de GFX50S II is niet alleen fysiek groter dan elke full-frame sensor die er is, hij heeft ook speciaal gevormde microlenzen die klein genoeg zijn om ruimte tussen de pixels van de sensor te laten, waardoor hij het licht efficiënt kan focussen om beelden te creëren met opvallende details en helderheid.

Een andere krachtige functie van de GFX50S II is het ingebouwde 5-assige beeldstabilisatiesysteem (IBIS) dat bewegingen gemaakt door de hand van de fotograaf, tot wel 6,5 stops weet op te vangen. Cameratrillingen worden daarmee tot een minimum beperkt als er vanuit de hand gefotografeerd wordt. Zodoende hoeft er bij weinig licht ook geen statief gebruikt te worden. De camera weegt slechts 900 gram. De GFX50S II kan werkelijk overal mee naartoe genomen worden. Het maakt fotograferen in grootformaat nu nog bereikbaarder voor een nog grotere groep gepassioneerde fotografen, dankzij een geavanceerd autofocussysteem en een krachtige ingebouwde beeldstabilisatie (IBIS). Dit alles is samengepakt in een relatief kleine behuizing die licht van gewicht is.

Ferry Knijn

“Het vak van fotograaf ben ik in 2011 ingerold toen ik de vraag kreeg tijdens een muziekproductie klus ook te fotograferen. Fotografie begon ik leuker te vinden dan muziek productie en zo is het begonnen. Tegenwoordig ben ik fulltime internationaal reportage-  en portretfotograaf en heb ik sinds 2015 mijn eigen portretfotografie geopend in Nieuw-Vennep en nu in Lijnden. Echter voor 80% van mijn portretwerk reis ik door de Nederland en omliggende landen. Mijn klanten bestaan vooral uit Magazines, omroepen, artiesten, bedrijven en NGO’s,

De laatste jaren heb ik mij op het gebied van portretfotografie vooral gericht op het maken van krachtige portretten van mannen en het snel kunnen werken. Veel BN’ers en managers hebben vaak weinig tijd voor fotografie, vaak is het iets wat moet… Maar als je dan later hoort dat iemand erg bij was met zijn portret is dat één van de grootste complimenten die je kan krijgen.” – Ferry Knijn 

Fujifilm GFX50S II
Fujifilm GFX50S II
Fujifilm GFX50S II

Het programma 

Na het ontvangst begint de dag met een lezing over FujiFilm en de nieuwe camera. Na de lezing ga je zelf aan de slag met de camera en een model in de studio van FujiFilm, onder begeleiding van Ferry Knijn. Het team van FujiFilm en Colorwood staan de gehele dag voor je klaar. Na het werken met de camera sluiten we de dag gezellig af.

Tijdsplanning 
– 9:30 en 10:00 uur: ontvangst bij Fujifilm
– 10:00 uur: Introductie GFX50s II met Ferry Knijn 
– 11:30 uur: Lunch
– 12:00 uur: Hands-on studio shoot
– 14:00 uur: Afsluiting van de dag 

Wil je aanwezig zijn bij deze dag?
Let op! Om je voldoende te kunnen begeleiden, hebben ruimte we ruimte voor twee groep van acht personen. Mochten meer dan 16 personen zich aanmelden voor deze dag, wordt via een loting bepaald wie deze dag deelnemen. 

Meld je hier aan!
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]