NIEUW! Canon R5 en R6

DE TOEKOMST VAN DE FOTOGRAFIE IS NU

Zo nu en dan ontstaat er iets in de fotografie dat alles verandert. Twee goede voorbeelden zijn de Canon EOS R5 en EOS R6 – camera’s die zo geavanceerd zijn dat er geen enkel genre in fotografie of video is dat ze niet op een of andere manier revolutionair zullen veranderen.

Stel je voor dat je met een camera in je handen sluitertijden van enkele seconden kunt gebruiken om bewegingsonscherpte zonder cameratrilling of een statief vast te leggen. Of leg de onzichtbare nuances van snelle actie vast met verfijnde foto’s met 45 Megapixel die zijn gemaakt met een adembenemende 20 fps. Filmmakers zullen zich afvragen of de mogelijkheid om 12-bits 8K RAW-video’s te maken met de EOS R5 – een camera die slechts 738 g weegt – echt waar is, of dat het slechts science fiction is. (Spoiler alert: het is waar!)

Naast de EOS R5 en EOS R6 introduceert Canon vier baanbrekende lenzen die laten zien wat er allemaal kan worden bereikt met het EOS R-systeem en de RF-lensvatting. Deze unieke lensontwerpen bieden een uitstekende beeldkwaliteit, draagbaarheid en intuïtieve bediening – een combinatie die ervoor zorgt dat ze boven de concurrentie uitstijgen. Ook zijn er twee teleconverters geïntroduceerd die het bereik vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.
Het is een interessante tijd om fotograaf en filmmaker te zijn. Canon speelt daarop in met producten die de reputatie en de technische mogelijkheden van Canon op het gebied van video en fotografie combineren.


Canon EOS R5

De camera die het onmogelijke mogelijk maakt: maak continu sensationele foto’s met 45 Megapixel, een snelheid tot 20 fps, een stille elektronische sluiter en gelijktijdige AF-tracking. Een geavanceerde Image Stabilizer is effectief tot maar liefst 8 stops en geavanceerde Wi-Fi maakt het mogelijk om direct te uploaden naar de canon.image cloud via Wi-Fi-hotspots en slimme apparaten.
Van professionele portret- en modefotografen tot fotografen die sport-, wildlife-, landschaps- en reisfoto’s maken: de EOS R5 is baanbrekend en maakt iedereen die deze camera gebruikt creatief.
Filmmakers of makers van ‘hybride’ foto’s en video’s zullen ook onder de indruk zijn, dankzij de mogelijkheid van de EOS R5 om 12-bits 8K RAW-video vast te leggen met framerates tot 30p en 4K-beeldmateriaal met framerates tot 120p – allemaal met de volledige breedte van de full-frame sensor van de camera.

Pre-order de Canon EOS R5 hier!

Belangrijkste kenmerken:

  • Foto’s met 45 Megapixel en een snelheid tot 20 fps, plus een mechanische sluiter van 12 fps
  • 12-bits 8K-video en 4K-video met een snelheid tot 120p
  • Tot wel 8-stops in-body Image Stabilizer
  • AF-geprogrammeerd met deep-learning AI om ogen, gezichten, hoofden en lichamen te herkennen bij mensen, katten, honden en vogelsCanon EOS R6

Een camera waardoor je weer opnieuw verliefd zal worden op fotografie – of het nu gaat om gevorderde fotografen of professionals. De EOS R6 kan foto’s maken met een snelheid tot 20 fps, beelden stabiliseren tot 8 stops en foto’s maken met een gevoeligheid tot ISO 102400. De camera legt verbluffende 4K-video’s vast met framerates tot 60p en gebruikt Canon’s veelgeprezen Canon Log-1 om details in schaduwen en lichte partijen te maximaliseren en filmmakers de flexibiliteit te geven die ze nodig hebben bij hun workflow.
De 20 Megapixel CMOS-sensor van de camera, gebaseerd op de sensor van Canon’s vlaggenschip, de EOS-1DX Mark III-camera, biedt een ideale balans tussen resolutie, prestaties bij weinig licht en dynamisch bereik. Het AF-systeem, aangestuurd door een DIGIC X-processor, is geprogrammeerd met behulp van een deep-learning AI om actiesituaties te herkennen en ogen, gezichten, hoofden en lichamen te identificeren. Niet alleen bij mensen, maar ook bij katten, honden en vogels.

Pre-order de Canon EOS R6 hier!

Belangrijkste kenmerken: 

  • Continu-opnamen tot 20 fps of 12 fps in de mechanische sluitermodus
  • Tot wel 8 stops beeldstabilisatie, plus maximaal ISO 102400 voor verbluffende prestaties bij weinig licht
  • 4K-video tot 60p, met Canon Log-1
  • ‘s Werelds snelste AF – kan scherpstellen in slechts 0,05 sec en tot lichtniveau’s van slechts -6,5 EV. Dat zijn de beste AF-prestaties bij weinig licht in de EOS-serie tot nu toe.

Nieuwe Canon-RF-lenzen

Er worden ook vier geweldige RF-lenzen aan het EOS R-systeem toegevoegd, samen met een paar teleconverters waarmee fotografen meer flexibiliteit krijgen om onderwerpen veraf, dichterbij te halen.
Al deze lenzen tonen Canon’s toewijding aan het nieuwe EOS R-systeem en aan het uitbreiden van het assortiment en de keuze voor zowel professionals als gevorderde fotografen. De nieuwe EOS R5- en EOS R6-camerabody’s blijven ook compatibel met bestaande EF-lenzen via drie beschikbare lensvattingsadapters, elk met verschillende functionaliteitsniveaus.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM
Met een brandpuntsafstand van 100-500 mm, 5-stops optische beeldstabilisatie en de L-serie-kwaliteit biedt de uiterst draagbare RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM prestaties en beeldkwaliteit als geen ander. UD-lenselementen en ASC-coatings zorgen voor ongeëvenaard contrast en scherpte.

Pre-order de RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM hier!

RF 600mm F11 IS STM en RF 800mm F11 IS STM
Deze radicale supertelelenzen combineren een extreme vergroting en beeldkwaliteit in een draagbaar ontwerp, zodat je verder kunt kijken en verder kunt gaan. Ze zullen zeer interessant zijn voor gevorderde fotografen en sommige professionals, dankzij de unieke combinatie van draagbaarheid, betaalbaarheid en prime lens-beeldkwaliteit. Ze zijn ideaal voor wildlifefotografie (van achtertuin tot safari) en voor hobby’s zoals luchtvaart.

Pre-order de RF 600mm F11 IS STM hier! en de RF 800mm F11 IS STM hierzo!

RF 85mm F2 MACRO IS STM
Een superieure portret- en close-uplens voor gevorderde fotografen en videografen, met een snel maximaal diafragma van f/2 voor dromerige, onscherpe achtergronden en een halve macro-reproductie van 0,5x. Allemaal in een compact ontwerp dat ergonomisch, veelzijdig en gebruiksvriendelijk is, met een bedienings- en scherpstelring.

Pre-order de RF 85mm F2 MACRO IS STM hier!

Canon EXTENDER RF 1.4x en EXTENDER RF 2x

De teleconverters EXTENDER RF 1.4x en EXTENDER RF 2x zijn geschikt voor liefhebbers en professionele fotografen die meer vergroting willen met hun RF 600mm, 800mm en 100-500mm lenzen. De brandpuntsafstand wordt respectievelijk met 1,4x en 2x verlengd en is ideaal voor pers-, natuur- en sportfotografen.

Pre-order de Canon EXTENDER RF 1.4  hier! en de EXTENDER RF 2x hierzo!


image.canon

Camera’s zoals de EOS R6 en EOS R5 kunnen automatisch verbinding maken met de image.canon-cloudservice en foto’s en video’s (waaronder RAW-bestanden en 4K-beeldmateriaal) op de achtergrond uploaden, zodat ze voor je klaarstaan op je gesynchroniseerde computer of smartphone of tablet als je klaar bent met opnamen maken.

Bestanden worden 30 dagen opgeslagen. Zo heb je meer dan genoeg tijd om ze naar lokale opslag of andere cloudservices zoals Adobe Cloud of Google Photos te verplaatsen. Afbeeldingen met een formaat voor sociale media worden gemaakt en bewaard in je persoonlijke bibliotheek en er is 10 GB opslagruimte beschikbaar voor opslag op lange termijn van afbeeldingen met hoge resolutie.
Voor meer informatie over image.canon, zie

https://www.canon-europe.com/cameras/image-canon.

 

Accu’s en battery grips
Bij de EOS R6 en EOS R5 wordt een extra battery grip meegeleverd, samen met een nieuwe lithium-ionaccu met langere levensduur: de LP-E6NH.

Dankzij de dubbele bediening voor verticale opnamen zorgt de BG-R10 voor een betere bediening bij het maken van verticale opnamen. De camera heeft ook plek voor twee accu’s, zodat fotografen langer kunnen fotograferen tussen oplaadbeurten door. Deze accu’s kunnen worden opgeladen als de grip is bevestigd op een camera die via USB-C is aangesloten op een stroomvoorziening.

Fotografen die opnamen maken met de EOS R5 kunnen ook de WFT-R10B gebruiken: een Wi-Fi-file transmitter-grip die de bedieningsmogelijkheden van de BG-R10-grip heeft en een verbeterde netwerkverbinding biedt. 2×2 MIMO-antennes, een Gigabit ethernet-poort en ondersteuning voor SFTP zijn ook inbegrepen.

De EOS R5 en EOS R6 worden geleverd met een nieuwe accu, de LP-E6NH, die 14% meer capaciteit heeft met een enkele laadbeurt. Deze accu’s kunnen worden opgeladen met de meegeleverde acculader of in de camera via een USB C 3.1-lader met 5V/1,5A-voedingscapaciteit (PD).

De LP-E6NH is ook compatibel met EOS-camera’s die gebruikmaken van de oudere LP-E6N- en LP-E6-accu’s, waardoor fotografen die met andere camera’s fotograferen een prestatievoordeel kunnen behalen. Daarnaast zijn oudere LP-E6- en LP-E6N-accu’s compatibel met de EOS R5 en EOS R6. Echter, de hoogste opnamesnelheden en het opladen in de camera zijn niet beschikbaar bij gebruik van de LP-E6.