Profoto Lightshaping Series meer info

In de Profoto Lightshaping serie legt Brendan de Clerq elke week wat uit over de producten van Profoto en licht. Hier vind je meer over de producten die Brendan in deze video’s gebruikt.

Profoto Air Remote TTL

De Profoto Remote Air TTL-Sony afstandsbediening is de sleutel tot draadloze triggering en AirTTL bediening van de flitskop. Koppel de unit op de camera hotshoe en de camera en de AirTTL flash worden één. De TTL-stand gebruikt u voor volautomatische point-and-shoot-shots en in hybrid-modus kunt u overschakelen van TTL naar manual voor volledige creatieve vrijheid, terwijl de automatische TTL instellingen intact blijven. De Remote Air TTL heeft een onovertroffen werkgebied met een bereik van wel 300 meter, een open frequentieband van 2,4 GHz en hij is bovendien goedgekeurd voor wereldwijd gebruik. Daarnaast kan deze Remote ook gebruikt worden om te synchroniseren en het op afstand bedienen van elke Profoto flitser die met het Air systeem is uitgerust.

Meer over de Profoto Air Remote TTL: Klik hier!


Sekonic Speedmaster L-858D

De Speedmaster L-858D gebruikt Brendan in de eerste en tweede video. Het is een bijzondere multifunctionele lichtmeter voor fotografen en cineasten. Het is de eerste betaalbare lichtmeter waarmee je ook extreem korte flitstijden, zoals van High Speed sync series kunt meten. De Speedmaster is in staat om een flitsduur van 1/200.000 te meten, waardoor hij de ultrakorte flitsseries van High Speed Synch kan meten. Hierdoor kun je ook bij deze flitsfotografie weten wat je doet. De meter kan het bestaande licht en flitslicht meten. Bij flitslicht is het sluiterbereik van 30 minuten tot 1/16.000 en bij omgevingslicht is dat zelfs tot 1/64.000. Door toepassing van state-of-the-art elektronica presteert de L-858D het om extreme korte flitstijden, zoals van een serie flitsjes van een HSS functie te meten. De meter heeft ook een sterk verbeterde gevoeligheid, waardoor het licht bij zeer zwakke verlichting nog gemeten kan worden. Hier krijg je ook in deze omstandigheden extreem precieze informatie. Dankzij het duidelijke 2,7 inch kleurenscherm is alles gemakkelijk af te lezen en in te stellen.

Meer over de Sekonic Speedmaster L-858D A1X: Klik hier!

Profoto A1X

Zoek je een systeemflitser met de eigenschappen van een studioflitser, bekijk dan zeker de A1X van flitsspecialist Profoto. De A1X is het topmodel van de A1-serie waarvan het eerste model, de A1 in 2017 als ‘De kleinste studioflitser ter wereld’ werd gelanceerd. Deze flitser is inmiddels zeer succesvol, hij wordt vooral gebruikt door portret- en huwelijksfotografen. De A1X heeft een aantal belangrijke verbeteringen, zoals een kortere intervaltijd, een hogere capaciteit en een ingebouwde remote met 20 kanalen.
De Profoto A1X heeft voor een behoorlijke revolutie in de wereld van portret- en huwelijksfotografen gezorgd. Het was niet langer nodig om een zware accu en dito flitskoppen mee te nemen op locatie, en ook was het niet nodig om een tas vol batterijen voor de systeemflitser mee te nemen. Naast het gemak en het gewichtsvoordeel is het ook belangrijk dat de A1 een ronde flitskop heeft waardoor de lichtval veel mooier is. Via een magnetische koppeling kun je snel Light Shaping Tools monteren.

Meer over de Profoto A1X: Klik hier!

Profoto B10 

De B10 Plus van flitserspecialist Profoto is de kleinste en lichtste off-camera flitser ter wereld. Ondanks de bescheiden afmetingen biedt de B10 Plus een enorm flitsvermogen dat equivalent is aan dat van tien systeemflitsers. Profoto heeft de B10 Plus boven de succesvolle B10 geplaatst, het grootste verschil is de flitskracht die met een vermogen van 500 Ws maar liefst tweemaal hoger is dan van de B10. Hierdoor lukt het nog beter om het zonlicht te overstemmen bij het werken in zonlicht. De ingebouwde, verwisselbare accu heeft voldoende power voor 200 flitsen op full power. Het is mogelijk om de accu tijdens het gebruik bij te laden. Het ingebouwde, flikkervrije led instellicht heeft een instelbare kleurtemperatuur, een werktijd van 75 minuten en een vermogen van 2500 Lumen waardoor je het ook als continu verlichting kunt gebruiken.

Meer over de Profoto B10: Klik hier!