Profoto verandert de wereld van smartphone fotografie

18 september lanceert Profoto een nieuwe lamp en flitser die de wereld van smartphone fotografie voorgoed zal gaan veranderen. De C1 en C1Plus zijn zeer compact en maken fotograferen op alle fronten creatief en gemakkelijk.

De Profoto C1 en C1 Plus zijn net groot genoeg om ze in je handpalm te houden. Dit compacte formaat zorgt ervoor dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest om áltijd een studiolamp bij je te hebben. De ronde vorm heeft een vloeiende lichtafname waardoor het een natuurlijk gevoel van licht geeft.
Met de Profoto Camera App koppel je met één klik een van de producten eenvoudig met bluetooth aan je smartphone waaruit je vervolgens uitgebreide mogelijkheden hebt om de instellingen zoals kleurtemperatuur en diafragma aan te passen.

In de app kun je zelfs de kleurtemperatuur aanpassen van warm naar koel (3000-6500K). In tegenstelling tot de B10, waar alleen het continue licht van kleurtemperatuur kan veranderen en het flitslicht hetzelfde blijft, verandert bij de C1 en C1 Plus wel daadwerkelijk de kleurtemperatuur van het flitslicht.

Verschil tussen de C1 en C1 Plus
De C1 en C1 Plus hebben een iets ander design. De C1 is kleiner dan de C1 Plus. Het werkelijke verschil zit hem in de functionaliteit van de flitser. De C1 werkt alleen voor smartphone fotografie. Je kunt het product aan je telefoon koppelen via de app en deze gebruiken via de camera modus.
De C1 Plus is compatible met alle Profoto AirTTL Remotes. Verwissel gemakkelijk en op elk gewenst moment de smartphone voor een DSLR- of spiegelloze camera. Wanneer hij is verbonden met een Air TTL Remote kunt u hem ook aansluiten op andere Profoto-flitsers en deze in verschillende combinaties gebruiken. Eigenlijk kunt u net zoveel C1 Plus-flitsers gebruiken als u wilt.

Lightshapers
De magnetische ”lightshapers” zoals de dome diffuser of kleurengels zijn zowel voor de C1, C1 Plus áls de A1 en A1X geschikt. Ook hierdoor maakt Profoto het zeer efficient om met meerder producten samen te werken. Je kunt ervoor kiezen om meerdere lichtvormers over elkaar te plaatsen.

Accu
Beide producten zijn voorzien van een ingebouwde oplaadbare Li-Polymeer batterij en leveren >2000 flitsen bij volledig vermogen of >40 minuten continu licht bij volledig vermogen in één laadronde. Je kunt het met de C1 een hele shoot volhouden met slechts een enkele oplaadbeurt. Ideaal voor op locatie. Het volledig opladen via USB-C duurt twee uur.

Binnenkort volgt Brendan de Clercq met een uitgebreide review over deze producten!