Verzekeringen

Verzeker je foto en video-apparatuur

Foto en video-apparatuur is voor iedereen een grote investering, zowel voor de professionele als hobbyfotograaf. De kans dat er iets gebeurt met je camera of andere apparatuur is altijd aanwezig. In plaats van je zorgen te maken, is het dan ook verstandiger om je apparatuur te verzekeren. Colorwood biedt iedereen de mogelijkheid om zijn of haar apparatuur te verzekeren. We bieden verzekeringen aan voor zowel particuliere – als zakelijke klanten en ook voor occasion apparatuur.

Wil je meer weten over de verzekeringen? Bel dan naar 010 522 1344 of stuur een mailtje naar service@colorwood.nl.

Verzekering voor occasions apparatuur

Het is bij ons ook mogelijk occasion apparatuur te verzekeren voor dezelfde kosten en vrijwel dezelfde voorwaarden die je krijgt bij nieuwe apparatuur. De enige verschillen zijn dat de verzekering geen schade vergoedt als gevolg van fabricagefouten en de waarde van de verzekerde apparatuur na het eerste jaar met 10% afneemt en na het tweede jaar met 20%.

Verzekering voor de professionele fotograaf

De bestaande verzekeringen sluiten foto en videoapparatuur die beroeps- of bedrijfsmatig wordt gebruikt uit van de verzekering. Professionals moeten dus doorgaans een vaak veel duurdere specialistische dan wel aanvullende verzekeringen afsluiten. Als dé fotowinkel voor de professionele beeldmaker hebben we samen met Actua Verzekeringen gezocht naar een goede een eerlijke verzekering voor de beroepsfotograaf. Colorwood biedt de professionals de mogelijkheid al hun foto- en videoapparatuur tegen dezelfde aantrekkelijke voorwaarden te verzekeren als particuliere klanten. 

 

Verzekeringsvoorwaarde in het kort

Je sluit een verzekering af voor een periode van drie jaar, waarna je de optie hebt om deze met een jaar te verlengen. Tijdens deze periode is jouw apparatuur verzekerd tegen schade en verlies binnen de kaders van wat als normaal gebruik mag worden beschouwd. Normaal is uiteraard een lastig te definiëren begrip, maar de leidraad is dat er wordt verwacht dat je niet moedwillig je apparatuur onderwerpt aan risicovolle activiteiten. Een simpel voorbeeld hiervan is zwemmen met een niet-waterdichte camera, maar ook een camera gebruiken voor een videoreportage in een oorlogsgebied is uitgesloten van de verzekering.

Wanneer er sprake is van schade of verlies van apparatuur binnen de kaders van de voorwaarden, zal deze maximaal vergoed worden. Dit wil zeggen dat de apparatuur gerepareerd wordt of, wanneer reparatie onmogelijk is of duurder is dan de waarde van de apparatuur, vervangen wordt door een nieuw vergelijkbaar naar eigen keuze. In het laatste geval mag je een duurder model kiezen, waarbij je het verschil zelf bijlegt. Een goedkoper model mag ook, maar je zult hier niet voor gecompenseerd worden. Het eigen risico bedraagt €15,-.